[Back to All Galleries]

Gallery 53: Timeless Beauty

Overview

This client family originally reached out to Pinnacle Group to complete two vanity projects. Extremely pleased with their initial experience, when it came time to undergo additional upgrades to their home, Pinnacle was their renovator of choice. The homeowner wanted a timeless re-design of their main floor that would complement the character of their treasured mission furniture. As well, they wanted to transform their existing, barren bonus room into a relaxing retreat.

Criteria

  • Re-design the main floor to create an updated, streamlined design.
  • Capture the character of the mission style furniture.
  • Re-configure the kitchen island.
  • Salvage the main floor maple hardwood.
  • Add a fireplace to the bonus room.
  • Update all millwork.

Central to this renovation was the inspiration provided by the homeowner’s collection of mission furniture; this style of furniture emphasizes horizontal and vertical lines and flat panels that accentuate the grain of the wood. Quarter sawn oak was tastefully incorporated in the kitchen’s full height cabinetry and family room fireplace mantel to complement the treasured furniture.

The kitchen was further enhanced with leathered granite titanium countertops and the island was reconfigured and enlarged to make better use of the space. The maple, hardwood flooring has been re-finished to further enhance the rustic ambiance.

The previously empty bonus room is now a purposeful, tranquil sanctuary. Completing the space is a feature wall showcasing a beautiful gas fireplace, a 60” flat-screen TV above, which is flanked by custom built-in base cabinetry. In addition, upper floating shelving now highlights family treasures. The entire bonus room development now beckons; serving as a cozy getaway on Calgary’s chilly winter evenings.

The delightful end result now boasts an articulate design that the homeowners will enjoy for years to come.

 

Click the + icon for a description of the photo

Click on the photo to maximize it